Complete woningrenovatie Diepenbrocklaan Arnhem


Complete woningrenovatie Diepenbrocklaan Arnhem

Bij Bouwbedrijf Ubbink vinden wij het renoveren van een woning één van de mooiste projecten om uit te voeren. Het zijn projecten die je echt samen met de opdrachtgevers doet. De vrijstaande woning van deze opdrachtgevers wordt volledig gerenoveerd en uitgebreid. De wens van deze opdrachtgevers was het moderniseren van de woningen naar de huidige maatstaven, zowel op het gebied van duurzaamheid als comfort. Daarnaast wilden ze de woning uitbreiden om meer woonruimte te creëren. Voordat we aan de bouwkundige werkzaamheden konden beginnen is eerst de asbest gesaneerd door een gespecialiseerd bedrijf. De regelgeving voor het saneren het asbest zijn streng. Daarom is het van belang een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen die gecertificeerd is om asbest te saneren. Er moet altijd eerst een asbestinventarisatie worden gemaakt. Hierbij wordt onderzocht of er asbest aanwezig is, en zo ja waar de asbest zich bevindt en welke soort asbest is aangetroffen. Vervolgens wordt er een plan van aanpak gemaakt waarin staat waar en welke asbest gesaneerd moet worden en op welke manier dat uitgevoerd gaat worden. Dit moet bij de gemeente ingediend worden en na goedkeurig van de gemeente mag de sanering plaatsvinden.

Nieuwe staalconstructie

De fundering bestaat uit een strokenfundering op staal. De begane grondvloer is een betonvloer op zand. Er is een L- vormige uitbouw gerealiseerd aan de achter- en zijkant van de woning. Hiervoor is de bestaande achter- en zijgevel verwijderd. De verwijderde gevels zijn constructief opgevangen door middel van een staalconstructie. De staalconstructie is door de constructeur berekend en toegepast. De nieuw gemetselde gevels worden voorzien van zwarte aluminium kozijnen met een extra smal profiel van maar 42 mm breed. Dit geeft een mooie slanke look. Door de behoorlijk grote aluminium kozijnen komt er veel daglicht in de woning. Het dak van de uitbreiding is een plat dak voorzien van een witte bitumen dakbedekking, dit zorgt er voor dat het koeler blijft in de zomer.

Nieuw dak

Het bestaande pannendak is vervangen door geïsoleerde dakplaten met daarop strak vormgegeven dakpannen. De boeiboorden en dakgoten zijn afgewerkt met het materiaal Equitone wat een enorm strakke uitstraling geeft. Equitone is een vezelcementmateriaal. De dakranden van het platte dak worden afgewerkt met zinken Fels banen. Zink zorgt voor een chique afwerking. Binnen in de woning zijn de bestaande binnenwanden grotendeels weggehaald om een nieuwe indeling te kunnen creëren. Ook binnen is een staalconstructie toegepast om de dragende muren op te vangen. Er is één grote ruimte ontstaan waar woonkamer, eetkamer en keuken in elkaar overlopen, met veel daglicht. Het leuke van dit project is dat de opdrachtgevers zelf ook mee hebben geholpen. Zo hebben ze onder andere geholpen met het isoleren van de woning en het leggen van dakpannen. De verwachting is dat in juni 2021 de renovatie van deze woning is afgerond.

Samenwerken op regiebasis

In goed overleg met de opdrachtgevers is ervoor gekozen op basis van een regie-overeenkomst samen te werken. Wekelijks wordt er een overzicht gemaakt van hoeveel uren er zijn gemaakt en welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. De gebruikte materialen en kosten van installateurs en onderaannemers. 

Terug naar overzicht