Standaard aanbouw Ardechelaan Zevenaar


Standaard aanbouw Ardechelaan Zevenaar

De opdrachtgevers hadden behoefte aan meer ruimte in de woonkamer van hun hoekwoning. De uitbouw is aan de achterzijde van de woning gesitueerd. Door een doorbraak te maken in de bestaande achtergevel wordt de aanbouw verbonden aan de woonkamer waardoor er één grote ruimte is ontstaan. De fundering bestaat uit een aantal stalen buispalen die trillingsarm zijn aangebracht. Het trillingsarm aanbrengen van buispalen gebeurt altijd in een bewonende omgeving om zo schade aan omringende woningen te voorkomen. Vervolgens is de funderingsbalk en de begane grondvloer bekist, voorzien van wapening en in één keer gestort. Uiteraard voorzien van isolatie.

Afwerking aanbouw

De achtergevel is opgevangen door een stalen balk met twee kolommen, een portaalspant, waardoor de opening van de doorbraak zo groot mogelijk gemaakt kon worden. In de nieuwe achtergevel is een houten pui met HR++ beglazing geplaatst voorzien van tuindeuren met zijlichten waardoor er veel daglicht in de aanbouw komt. HR ++ beglazing is de standaard wat gebruikt wordt op het gebied van geïsoleerd glas. Als er nog meer isolatie gewenst is kan er gekozen worden voor trippel glas. De zijgevel met de buren bestaat uit een traditioneel gemetselde spouwmuur. Het dak is opgebouwd uit een houten balklaag voorzien van underlayment platen met daarop hoogwaardige dakisolatie en een standaard bitumen dakbedekking. De dakbedekking is netjes afgewerkt met een aluminium daktrim.

Afwerking binnen met zo min mogelijk overlast

Binnen is de radiator verplaatst: hiervoor moest het leidingwerk door de loodgieter verlegd en aangepast worden. Het plafond bestaat uit plafondlatten en gipsplaten die glad gestukadoord zijn. De nieuwe wand is aan de binnenzijde voor zien van stucwerk. Ten slotte is er een nieuwe smeervloer aangebracht.
Tijdens de werkzaamheden is aan de binnenzijde van de bestaande gevel een stofscherm geplaatst zodat de bewoners zo min mogelijk last hadden van stof. Pas nadat de aanbouw wind- en waterdicht was is het stofscherm weer weggehaald.

De bewoners hebben nu een lekker grote woonkamer met veel daglicht en dat was ook hun wens. Door de tuindeuren open te zetten wordt de tuin bij het huis betrokken.

Terug naar overzicht